De subheader van https://www.juwelierschaftenaar.nl

Schaftenaar Juweliers sinds 1901

Juwelier Schaftenaar bestaat al sinds 1901.

Boven de kruidenierswinkel van zijn ouders begon hij destijds met het repareren van horloges en omdat de aanwas van mensen steeds groter werd besloot hij in juni 1901 een juweliersbedrijf te beginnen in de Hoogstraat. Na twee jaar konden ze al naar de Markt in Harderwijk. De naam Schaftenaar komt van deze eerste eigenaar die vele jaren lang de zaak verder opgebouwd heeft.

In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het stokje overgenomen door zijn zoon. Deze trouwde voor de oorlog. Samen met zijn vrouwe boden ze onderdak aan onderduikers. Ze werden verraden en opgepakt. De zoon heeft daarbij het leven gelaten, hij is gefusillieerd.

Zijn vrouw had nog geen kinderen en heeft de zaak verder doorgezet en stond tot 1962 in de zaak waarna ze de zaak verkocht aan de familie van Sprang. Deze familie had één verplichting: de naam moest op de zaak blijven staan zolang mevrouw Schaftenaar leefde.

Tot eind maart 1991 runde de familie de zaak en verkocht hem toen aan de huidige eigenaar. De heer van Sprang is in augustus 1991 overleden, mevrouw Schaftenaar overleed enkele jaren daarna. Arnold Vos, de huidige eigenaar, hoefde de naam niet over te nemen maar als eerbetoon aan de juweliers voor hem heeft hij de naam op de gevel gelaten.

Van welke rang of stand dan ook, iedereen moest zich altijd welkom voelen in de winkel. Juwelier Schaftenaar heeft veel vakkennis en biedt een groot service pakket, iets dat heden ten dage bij veel juweliers niet meer voorkomt. Onze kennis dragen we graag over, op dit moment zijn we leerbedrijf voor aankomende horlogemakers in hun laatste stage periode.

De winkel is met zijn tijd meegegroeid en voert een courante collectie van bekende merken sieraden, horloges en Swarovski kristal.

Kortom: een winkel waar de tijd niet stil staat.